De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Gemeenten straks meer geld kwijt aan Omgevingsdienst Twente

Gemeenten straks meer geld kwijt aan Omgevingsdienst Twente

DINKELLAND – De raadsfractie van Lokaal Dinkelland, sinds de verkiezingen de grootste partij  de gemeente, wil weten waarom er 170.000 euro moet worden gereserveerd voor kosten die de Omgevingsdienst  Twente (ODT) in rekening  kan brengen. Ook andere gemeenten zullen er rekening mee moeten houden dat ze meer geld kwijt zullen zijn aan de ODT, temeer omdat er 1,2 miljoen euro positief zou zijn gedraaid.

Behalve voorman Tijkotte van Lokaal Dinkelland sprak ook het CDA-raadslid Nieuwe Weme zijn bevreemding uitsprak over de door het college van burgemeester en wethouders voorgestelde reservering, want het idee was immers dat meer efficiënt werken zou moeten leiden tot  minder in plaats van tot meer kosten. Ook werd opgemerkt dat een grotere organisatie die voor heel Twente werkt juist efficiënter zou moeten werken.

Naar het oordeel van burgemeester Joosten is dat te makkelijk gedacht, want een grotere Omgevingsdienst Twente zou, stelde hij vast, naar aard en wezen, trager en afstandelijker zijn. De burgemeester nam de woorden 'traag' en 'afstandelijk' in de mond en daarenboven zijn er veel vacatures die moeilijk te vervullen zouden zijn. Komt volgens Joosten bij dat vaak moet worden gekozen voor 'quick en dirty-oplossingen'. 

Deel dit nieuws!