De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Mogelijk sociale hypotheek voor Kulturhus in Noord-Deurningen

Mogelijk sociale hypotheek voor Kulturhus in Noord-Deurningen

NOORD-DEURNINGEN/ROSSUM – De raadsfractie van Lokaal Dinkelland, sinds kort de grootste in de gemeenteraad, wil van het college van burgemeester en wethouders of in navolging van Kulturhus De Cocer in  Rossum ook Kulturhus  De Mare in Noord- Deurningen in aanmerking komt voor een sociale hypotheek van de gemeente ter medefinanciering voor uitbreiding van de activiteiten en aanpassing van de accommodatie.

Het college is daar volgens wethouder Duursma bezig met het inventariseren van de mogelijkheden. Ze bevestigde de interesse vanuit Noord Deurningen voor een sociale hypotheek en dat de gemeente alle mogelijkheden aan het inventariseren is. Overigens zal ze, als bekend, er zelf niet aan bijdragen, omdat ze zelf een functie elders krijgt, te weten wethouder in Deventer, want in Dinkelland valt het CDA uit de coalitie.

In steeds meer kleine kernen en dorpen raakt de sociale hypotheek in zwang om voorzieningen in buurten en kernen. Inwoners van een dorp kunnen een sociale hypotheek aanvragen teneinde maatschappelijk vastgoed te behouden of tot stand te brengen. Bewoners en financiers, vaak is dat de gemeentelijke overheid, besluiten samen over de hoogte en frequentie van het betalen van rente en aflossing voor deze vitaliteitslag.

 

Deel dit nieuws!