De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   

Bezwaren aan Beckumerweg in Hengelo tegen blauwe zone

 HENGELO - Er zijn meerdere bezwaren ingediend tegen het instellen van een blauwe zone in de Beckumerstaat  in het Hengelose kerkdorp. Ook ligt er een bezwaarschrift over de weigering van een uitwegvergunning. De commissie voor de bezwaarschriften is van oordeel dat het college van burgemeester en wethouders de belangen van bezwaarde op een juiste manier heeft afgewogen tegen het algemeen belang.

Om die reden heeft de commissie geadviseerd de bezwaren ongegrond te verklaren en dat heeft het college gedaan om vervolgens in lijn daarmee tot een afwijzing te komen van de wensen der bezwaarde inwoners. Veel bewoners, met name in de wijk Tuindorp, vinden dat de gemeente bewoners en bezoekers van de markante wijk op kosten te jagen door hen kosten in rekening te brengen voor het parkeren.

De kosten van het oplossen van verkeersproblemen moet volgens de bewoners van de Beckumerstraat worden betaald door bouwbedrijven en stadsontwerpers die om financiƫle redenen te weinig parkeerhavens hebben aangelegd om in de behoefte te voorzien. Het college van burgemeester en wethouders, dat de stad de afgelopen jaren bestuurde, heeft dat volgens de bewoners nagelaten, maar er komt een nieuw.

Deel dit nieuws!