De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Bouw meer woningen op plek Diepemaat precair in Haaksbergen

Bouw meer woningen op plek Diepemaat precair in Haaksbergen

HAAKSBERGEN - Op de fractie van het CDA na hebben alle partijen in de gemeenteraad van Haaksbergen in meer of mindere mate problemen mate problemen met de bouw van meer woningen dan afgesproken op en nabij de plek van het voormalige garage Diepemaat in Haaksbergen. Het college van burgemeester en wethouders wil negentien huizen toestaan in plaats van zes.

Dit kan als een aangrenzend weiland aan de bouwplaats wordt getrokken. 'Als je maar geld hebt, krijg je in Haaksbergen alles voor elkaar', stelde voorvrouw Costeris van Team DAP.  Ze kondigde een motie van die strekking aan voor de raadsvergadering van later deze maand. Ook de meeste andere fracties lieten weten nog niet één twee drie akkoord te kunnen gaan met het plan.

Na de beëindiging van het tankstation verkocht Diepemaat gronden en panden aan Koopman Vastgoed in Tubbergen, met op de achterhand bouwbedrijf Roosdom-Tijhuis in Rijssen/Almelo. Aanvankelijk werd gesproken over twintig bouwkavels en daarmee was de boot meteen aan, wat zich manifesteerde in buurtverzet; men beriep zich op afspraken over minder nieuwbouw en meer groen.

In dat verband werd volgens de bewoners van het gebied besloten tot de bouw zes riante compensatiewoningen, maximaal.  Volgens wethouder Scholten kunnen inzichten veranderen en sporen de plannen der ontwikkelaars met de stedenbouwkundige inzichten, temeer daar het gaat om woningbouw in een weiland en derhalve niet om een landschap met een beschermwaardige status.

 

Deel dit nieuws!