De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Enschedeërs staan voor zo'n twintig miljoen rood bij de gemeente

Enschedeërs staan voor zo'n twintig miljoen rood bij de gemeente

ENSCHEDE - De gemeente Enschede heeft bij huishoudens in de stad zo'n twintig miljoen aan particuliere schuld uitstaan. De gemeenteraad wil, zo bleek vanavond, weten of en hoe wethouder Kampman van Sociale Zaken dit geld terug denkt te krijgen. In grote meerderheid vindt de raad trouwens dat dit niet ten koste van alles mag gebeuren.

Het is de werkelijkheid in een sociaal-economisch zwakke stad als Enschede en in de woorden van het raadslid Visser van Enschede Anders, is het ook 'slechts een papieren werkelijkheid'. Dat werd nog eens onderstreept toen de topambtenaar De Ruiter nadrukkelijk opmerkte dat de meeste bewoners er alles aan doen om hun schulden af te lossen.

Deze benadering wordt breed gedeeld, want alleen de raadsleden Hiddink van de PVV en Brejaart van Forum voor Democratie bleken vanavond wat meer op de lijn te zitten dat wie zich brandt ook maar op de blaren moeten zitten. Brejaart ging daarin trouwens het verst van de twee. 'Wanneer stoppen we met het voor Sinterklaas spelen?', vroeg hij zich af.

Deel dit nieuws!