De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Tubbergen verkiest lange formatie; CDA geen automatisme meer

Tubbergen verkiest lange formatie; CDA geen automatisme meer

TUBBERGEN - De formatie van een nieuw college van burgemeester en wethouders in de gemeente Tubbergen is om uiteenlopende redenen ingewikkeld, want er zijn nogal wat plooien van divers allooi.  Nu de kiezers de almacht van het CDA hebben gebroken zijn er meer coalities denkbaar. Omdat het CDA nog wel de grootste fractie heeft, kan deze partij blijven regeren als ze bereid zijn naar meer kanten te kijken. Het kan in theorie ook zonder het CDA.

Meteen na het bekend worden van de uitslag wist de fractie van het CDA al hoe laat het  was, want de partij dankte in een bericht op twitter de inwoners voor hun stem en hun vertrouwen, maar liet daarbij ook weten de winnaars Keerpunt22, GB/VVD en Lokaal Sterk met de behaalde winst te feliciteren. Wel zien de christendemocraten voor zichzelf ook een taak: bouwen aan onze gemeente, vol energie en overgave aan de slag voor onze inwoners.

Wil het CDA deel blijven uitmaken, dan zal het een paar toontjes lager moeten zingen, zo valt te horen bij andere partijen. Als bekend bruuskeerde de partij de afgelopen periode alle andere partijen door onverkort en onverschrokken vast te houden aan de verbouwing en uitbreiding van het gemeentehuis tot van een multifunctioneel centrum met tal van functies én voor een bedrag ruim elf miljoen euro. Het riep ook in de dorpen er gemeente zware kritiek op.  

Deel dit nieuws!