De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Almelo investeert miljoenen in snelle verkeersroulatie vanaf A35

Almelo investeert miljoenen in snelle verkeersroulatie vanaf A35

ALMELO - De gemeente Almelo investeert circa tien miljoen in het verbeteren van de zuidelijke ontsluiting van de stad, inzonderheid de Henriëtte Roland Holstaan en in aansluiting daarop zijstraten onder handen genomen. Het gaat om de 'invalsweg' van Almelo komende vanaf de A35 tot aan de Schoolstraat (buitenring). Veel kruisingen zijn aangepast.

De reden is het verminderen van opstoppingen en wachttijden door de verkeerslichten te vervangen door twee ovale rotondes, ook wel ovondes genoemd. Daarbij heeft het verkeer op de Henriëtte Roland Holstlaan voorrang. Met zo'n rotonde is één rijstrook genoeg. Doordat dat inhalen niet meer kan, wordt de snelheid van de auto's meer op de situatie afgestemd. 

Dit zorgt voor minder opstoppingen. De weg wordt daardoor volgens de gemeente ook veiliger en is er minder geluidsoverlast. Omdat er één rijstrook komt, is er aan beide kante ook ruimte voor het plaatsen van bomen en het aanleggen opvangstroken voor water (zogenoemde wadi's) aan beide kanten van de weg. Ook komt er nieuwe verlichting in de middenberm.

 

Deel dit nieuws!