De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • NEW wil in Wierden van wethouder Coes af; Ten Brinke op pluche

NEW wil in Wierden van wethouder Coes af; Ten Brinke op pluche

WIERDEN  - Het is zo goed als uitgesloten dat wethouder Coes te Wierden in het zadel van het college  kan blijven zitten, want de grootste fractie, die van NEW, heeft genoeg van de vier jaar geleden uit Nijverdal betrokken CDA-wethouder. NEW wil wel een CDA-schepen, maar dan moet het de jonge en in Wierden woonachtige Ten Brinke worden. Er vindt daarover morgen ten gemeentehuize een overleg plaats achter gesloten deuren.

Het zong als eerder gemeld al rond: oudgediende Coes, jarenlang wethouder sociaal domein en (jeugd)zorg in de gemeente Hellendoorn, moet met dank voor bewezen diensten plaatsmaken voor een CDA-jongeling uit Wierden, wiens grootvader ook wethouder is. Ook voor NEW is het vertrek van Coes urgent, omdat deze wethouder veel NEW-wensen vertraagde (aanleg van fietspaden in het buitengebied) of tegenhield, zoals meer woningbouw in het buitengebied.

NEW houdt zijn beide eigen wethouders, onder wie ook de niet in de gemeente wonende schepen Ter Keurst, de hand boven het hoofd. Ook houdt NEW de boot af waar het gaat om collegedeelname van ChristenUnie of Progressief Wierden, laat staan nieuwkomer SGP, die laatstelijk in de Wierdense raad was vertegenwoordigd was door het raadslid Morsink, al die tijd ook afgevaardigde van de Staatkundig Gereformeerden was in de Staten van Overijssel.

 

 

 

Deel dit nieuws!