De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Hof belangrijkste kandidaat-wethouder CU in college Twenterand

Hof belangrijkste kandidaat-wethouder CU in college Twenterand

TWENTERAND/HARDENBERG – De belangrijkste kandidaat-wethouder namens de ChristenUnie in de gemeente Twenterand is het huidige statenlid Hof uit Hardenberg. Hij is aangedragen door de vrouw die hij opvolgt, te weten ex-wethouder Van Abbema uit Den Ham, die in de nieuwe raadsperiode fractievoorzitter van de ChristenUnie wordt.

De komst van Hof in het college betekent dat Van Abbema min of meer – politiek gezien – zijn  baas is. De grootste fractie, die van GBT, zou met Hof ingenomen zijn omdat hij een andere toonhoogte heeft dan Van Abbema. Hof zelf was evenmin als fractiechef Elzinga van GBT vanavond aan de bel te krijgen, maar het zoemde wel naarstiglijk rond.

Om die reden is evenmin duidelijk hoeveel wethouders GBT zal leveren. De afgelopen vier jaar waren dat er drie, maar toen had GBT in de gemeenteraad de absolute meerderheid, wat zich vertaalde in drie wethouders voor deze partij (Paters, Koster en Harmsen) en dus Van Abbema van de ChristenUnie. De vraag is of dat ook zo zal blijven.

Harmsen houdt het na één periode als wethouder sowieso voor gezien, wordt parkmanager van Het Lageveld in Wierden, maar blijft wel raadslid. De schepenen Paters en Koster van zorg respectievelijk zullen naar verwachting blijven. Of er een weer een vierde wethouder aantreedt is moet een van de uitkomsten zijn van constituerend beraad.

Hof zal voor velen in Twenterand  'a new kid on the block'  zijn en indien hij verkeer en vervoer in portefeuille krijgt, kent hij de gevaren van de N36, de 'dodenweg' tussen Hardenberg en Twenterand, waar geld naar toe moet, volgens Twenterand onder meer uit de provinciale geldpakhuis. Om den brode is Hof in vervoering, want in dienst bij Eurorail.

 

Deel dit nieuws!