De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Geheimhouding voor politici over grondexploitatie Technology Base

Geheimhouding voor politici over grondexploitatie Technology Base

ENSCHEDE – Alleen als ze er niet in het openbaar over praten, laat staan discussiëren, laat helemaal staan er vrijelijk allerlei meningen over ventileren, alleen dan krijgen de democratisch gekozen raadsleden van Enschede en de statenleden van Overijssel de alle info over de grondexploitatie 2022 van Technology Base te zien. Zo niet, dan zullen ze niet of niet geheel worden bijgepraat.

Geheimhouding is volgens provinciaal bestuur én gemeentebestuur  noodzakelijk om de financiële belangen van de gemeenschappelijke regeling en daarmee indirect de provincie te beschermen en de gemeente, waartegen het openbare belang niet opweegt. Het opleggen van geheimhouding is een beheersmaatregel om het bekend worden van de cijfers en andere gevoelige informatie tegen te gaan.

Er zijn geruime tijd financiële zorgen met betrekkking tot de Technology Base Twente, vanwege forse verliezen, waarvoor provincie en gemeente aan de lat staan. Dat gaat om te beginnen om het bedrijventerrein, het vliegveld en de actviteiten/festivals. Het jaarresultaat is al jaren negatief, tot een miljoen per jaar. Daarnaast lopen er rechtszaken over vliegbewegingen en natuurverplichtingen.

De accountant heeft al tijden twijfels over ruimtelijke toedelingen, jaarrekeningen en risicovolle aannames. De provincie en de gemeente houden vast aan hun uitgangspunten en geloven in de goede afloop, te gelegener tijd, uitgaande van de drie hooflijnen: op elkaar afgestemde functies van bedrijvigheid (Technology Base), recreatie (waaronder festivals en feesten) benevens nieuwe natuur.

 

Deel dit nieuws!