De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Bouw 25 woningen in sociale sector in Wierdense wijk Zuidbroek

Bouw 25 woningen in sociale sector in Wierdense wijk Zuidbroek

WIERDEN - Er worden in de Wierdense wijk Zuidbroek 25 huurwoningen gebouwd in de sociale sector. Het gaat om tien levensloopbestendige woningen en vijftien eengezinswoningen. De bouw aan de Akkerwal grijpt plaats in opdracht van de woningcorporatie Reggewoon en de gemeente Wierden.

De toegenomen vraag naar sociale huurwoningen op de woningmarkt is de directe aanleiding voor de bouw van de huizen en tevens speelt de huisvesting van Oekraïense vluchtelingen een rol. Het heet een 'uitdaging' te zijn om in Wierden voldoende woningen te bouwen voor deze beide doelgroepen.

Om op korte termijn op deze marktontwikkeling te reageren willen gemeente Wierden en Reggewoon versneld sociale huurwoningen bouwen. Volgens wethouder Coes zijn de huurwoningen 'een passende oplossing voor de spanning op de woningmarkt die er momenteel voor diverse doelgroepen is'.

Volgens directeur-bestuurder Olde Olthof van Reggewoon past de bouw 'bij de druk die we op dit moment op de markt in Wierden zien'.  Er is gekozen voor prefab woningen. Er is gekozen voor prefab-woningen gemaakt die in korte bouwtijd in elkaar kunnen worden gezet naar een ontwerp van LKSVDD architecten te Enschede en de uitvoering van de bouw geschiedt door aannemer Hodes Huisvesting uit Goor.

 

Deel dit nieuws!