De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Renovatie en uitbreiding hippische accommodatie De Vossenbos

Renovatie en uitbreiding hippische accommodatie De Vossenbos

HOGE HEXEL/WIERDEN – De organisatie van het CSI Outdoor Wierden en het Dutch Youngster Festival zijn de afgelopen weken bezig geweest met de renovatie en uitbreiding van de wedstrijdaccommodaties van manege De Vossenbos in Hoge Hexel.

De renovatie van de accommodaties is een logisch vervolg nadat de KNHS de O-status van het Dutch Youngster Festival heeft overgedragen aan CH de Wolden in Veeningen. Dat het Dutch Youngster Festival haar O-status kwijt is betekent dat de traditionele landenwedstrijden voor jeugdteams dit jaar en volgend jaar niet plaatsvinden bij De Vossenbos.

Door de renovatie hoopt de organisatie haar O-status weer terug te krijgen, zodat daarna de landenwedstrijden wel weer plaats kunnen vinden op manege De Vossenbos. Het hippische complex is twee keer zo groot én heeft nieuwe all weather-bodem

Voor het buitenseizoen zijn de terreinen gerenoveerd op de manege. 'De inrijpiste, de warming-up arena was aan vervanging toe. Het terrein was namelijk versleten’, aldus Ruben Hofman, voorzitter van Stichting DYF. De tweede warming-up arena is ook gerenoveerd. ‘’De warming-up arena achter de inrijpiste hebben wij uitgebreid. Die is wel twee keer zo groot geworden.' Daarnaast is het hoofdterrein van manege De Vossenbos bijgewerkt, en zal het nog worden geëgaliseerd.

Deel dit nieuws!