De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • ZorgAccent opent Rembrandt in Nijverdal en ziet af van Den Ham

ZorgAccent opent Rembrandt in Nijverdal en ziet af van Den Ham

NIJVERDAL/DEN HAM - De organisatie ZorgAccent opende in Nijverdal in het oranjeweekend een gebouw dat Het Rembrandt is gedoopt  en dat voorziet in revalidatie en herstelzorg. Op deze wijze heeft de organisatie de revalidatieafdeling verhuisd van Krönnenzommer in Hellendoorn naar Nijverdal, achter het Medisch Centrum, aan het Rembrandtplein.

Daar staat tegenover dat ZorgAccent afziet van de bouw van 54 zorgappartementen in het centrum van het brinkdorp Den Ham, want dat zou volgens de directie te begrotelijk worden. De bedoeling was het kerkelijk centrum De Rank daartoe af te breken om daarvoor in de plaats een nieuw  gebouw voor kerkelijke nevenactiviteiten te laten optrekken.

Behalve dat de bouw van een complex zorggerelateerde appartementen te duur in en Ham te duur zou worden, zou voor ZorgAccent bij het afblazen van het plan ook hebben meegespeeld dat de gemeente Twenterand problemen had met de omvang en de massaliteit van het beoogde gebouw vanwege beschermd aanzicht  van de Brink in het dorp.

Bij de verrijzenis van Het Rembrandt in Nijverdal waren die problemen er niet. Het gebouw dient voor geriatrische revalidatiezorg en eerstelijns verblijf, telt uit twee lagen, waarin behalve 36 kamers voor cliënten ook meerdere behandelkamers, werkplekken voor zorgmedewerkers, een gezamenlijke huiskamer en andere faciliteiten zijn opgenomen, in hartje Nijverdal.

Deel dit nieuws!