De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Hengelo krijgt er een kunstwerk bij, maar weet nog niet hoe en wat

Hengelo krijgt er een kunstwerk bij, maar weet nog niet hoe en wat

HENGELO - Het college van burgemeester en wethouders der gemeente Hengelo heeft besloten in te stemmen met de ruimtelijke en artistieke kaders voor een nog te vervaardigen kunstwerk op het Wetplein. Het aanbieden van een kunstwerk is een initiatief van Lokaal Fonds Hengelo, dat nog wel moet afstemmen met de adviescommissie Beeldende Kunst en de projectleider van het Wetplein.

Bij aller instemming zal het kunstwerk zijn plek in de vernieuwde binnenstad krijgen. Lokaal Fonds Hengelo wil de stad een kunstwerk voor in de openbare ruimte schenken voor in de binnenstad. Normaliter is vóór plaatsing bij de gemeente bekend wel beeld het zal worden, hoeveel budget er gemoeid zal zijn met het onderhoud. De beoogde plek van is de 'kerktuin' achter de Lambertusbasiliek.

Om met de voorbereiding te beginnen is zekerheid nodig over het al dan niet accepteren van het kunstwerk door de gemeente, aangezien het een prominente plek moet krijgen in de openbare ruimte in de binnenstad. Daarom wordt een aantal voorwaarden vastgesteld over het proces, de uitvoering en de lange termijn. Als het Lokaal Fonds Hengelo akkoord gaat met deze voorwaarden, zal het college het kunstwerk accepteren.

 

Deel dit nieuws!