De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Start nieuwe wijk in stationsgebied van Holten, op Enkco-grond

Start nieuwe wijk in stationsgebied van Holten, op Enkco-grond

HOLTEN -  Op de grond van voorheen het bedrijf Enkco nabij het station te Holten zullen naar verwachting  zo'n 150 woningen komen te staan. De gemeente Rijssen-Holten tastte flink in de reserves om bij Enkco te bewegen naar het bedrijvenpark Vletgaarsmaten te verkassen teneinde aan de Waagweg in de dorpskern woningbouw mogelijk te maken.

De gemeente droeg ruim vier miljoen bij. Van dat geld moet door kavel- en woningverkoop geld terugvloeien naar de gemeentelijke vleespotten. Verder draagt de provincie Overijssel financieel bij aan de wijk-in-aanbouw. Volgens gedeputeerde Van Haaf van Bouwen en Wonen was dat reden ook provinciaal in de beurs te tasten, met een aanjaagbijdrage.

Volgens de gemeente dienen de verplaatsing van Enkco en de bouw  van 150 woningen nabij het centrum, op de Kol, een  zwaarwegend maatschappelijk en sociaaleconomisch belang. Bovendien versterkt het andere wenselijke belangen, zoals een groentransferium (transferconnectie met de Holterberg) bezuiden de spoorlijn tussen Deventer en Enschede.

 

Deel dit nieuws!