De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Hengelo dreigt Den Oudsten Metaalrecycling met forse boete

Hengelo dreigt Den Oudsten Metaalrecycling met forse boete

HENGELO – De gemeente moet het  bedrijf Den Oudsten Metaalreycling niet alleen manen, maar indien nodig ook dwingen om de overlast van werkzaamheden in een flat aan Wethouder Kampstraat te Hengelo te beëindigen. Dat stelt de raadsfractie van de SP, die vindt dat het college van burgemeester en wethouders stante pede moet ingrijpen. De klachten houden verband met 'heftige geluidsoverlast en trillingen', volgens de SP mede veroorzaakt doorat de woningcorporatie Welbions er dertig jaar niets aan deed.

De directie van de schrootverwerker heeft de gemeente volgens Mulder al een paar keer beloofd dat er maatregelen zullen worden getroffen, maar onderneemt ook  niets, laat staan ten goede. Dit leidt tot overlast voor de bewoners. ‘Je weet niet wat je ziet aan leed’, poneert de socialist. Hij stelt dat de bewoners al meer dan een jaar last van 'onrustbarende trillingen in hun woningen wat leidde tot stress en angst. Dit laatste mede ingegeven door forse scheuren in binnen en buitenmuren van hun flat.' Verder wijst e SP erop dat de woningcorporatie Welbions renovatieplannen meerdere malen uitstelde 'vanwege de onzekerheid over deze verdachte onstabiliteit van de flat'.

Desgevraagd liet burgemeester Schelberg weten dat de directie van Den Oudsten Recycling de wacht is aangezegd.  Volgens hem is de Omgevingsdienst Twente op de hoogte van de situatie in en bij de flat aan Wethouder Kampstraat. Er zou een deadline zijn gesteld, een maand vanaf nu, want 26 mei. Dat is volgens Schelberg ‘de uiterste datum’. Als er dan nog niks is gebeurd, volgt een boete van tienduizend euro, en daarna nog één, enzovoort.

 

Deel dit nieuws!