De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Enschede wil opkoopbescherming voor meer betaalbare huizen

Enschede wil opkoopbescherming voor meer betaalbare huizen

ENSCHEDE – De gemeente Enschede wil nog dit jaar een zogenoemde opkoopbescherming van kracht laten zijn. Dit gebeurt teneinde starters op de woningmarkt ‘een eerlijke kans’ te kunnen bieden bij het zoeken (en vinden) van een voor hen betaalbare woning.

Opkoopbescherming zorgt ervoor dat investeerders in gewilde buurten niet zomaar goedkopere woningen kunnen opkopen voor de verhuur. Op die manier blijven meer koopwoningen beschikbaar voor mensen die er zelf in gaan wonen.

Opkoopbescherming is mogelijk in wijken of buurten waar schaarste is aan goedkope en middeldure koopwoningen. Uit onderzoek blijkt dat het probleem het meest urgent is of te verwachten is in het gebied binnen de singels van Enschede en in de wijken Boswinkel-Stadsveld en Twekkelerveld en daarom wil de gemeente hier - in haar eigen woorden – ‘het eerst aan de slag’.

De praktijk is dat nu al twaalf procent van de woningen wordt gekocht door investeerders. In de wijken die nu worden onderzocht loopt dit percentage soms op tot  zeventien procent.

Deel dit nieuws!