De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Twenterand werkt mee aan vernieuwing tennispark Vriezenveen

Twenterand werkt mee aan vernieuwing tennispark Vriezenveen

VRIEZENVEEN – De gemeente Twenterand is bereid de Tennisclub Vriezenveen een borgstelling van 225.000 te verstrekken ten behoeve van het aangaan van een lening van 450.000 euro. Het geld dient ter betaling van de rente en aflossing vanwege de financiering van de vervanging van acht tennisbanen door all weather-banen, de aanleg twee nieuwe padelbanen, voor de noodzakelijk geachte renovatie van het clubgebouw en het aanbrengen van ledverlichting. De gemeente acht het de investering van maatschappelijk belang.

De banen zijn toe aan renovatie en om die reden  wil de club ze vervangen door banen die weerbestendig zijn en minder onderhoud vergen. Het ledenaantal van de vereniging is behoorlijk toegenomen. Telde de vereniging in 2019 nog 268 leden, in 2020 waren dit er 296 en volgens de stand van 9 februari dit jaar waren het er 365. De verwachting is dat de aanleg van de padelbanen een nieuwe jongere doelgroep zal aanspreken waardoor het ledenaantal verder zal toenemen, al is dit niet meegenomen bij het aanvragen van de lening.

De totale kosten voor het plan worden geraamd 643.000 euro. De club kan gebruik maken van een regelingen voor de bouw van sportaccommodaties en voor het vervangen van traditionele verlichting door  ledverlichting. De verwachte subsidie is berekend op 141.000 euro. De club brengt zelf circa 82.000 euro in, er wordt rekening gehouden met een post onvoorzien van 25.000 euro, waardoor een financieringsbehoefte overblijft van zo’n 450.000 euro. Dat geld wil de club lenen als de gemeente voor de helft garant staat.

Deel dit nieuws!