De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • CDA in Dinkelland is vol elan en drive klaar voor rol in oppositie

CDA in Dinkelland is vol elan en drive klaar voor rol in oppositie

DINKELLAND – Hoewel het CDA in de gemeente Dinkelland naar het zich laat aanzien buiten de coalitie blijft omdat Lokaal Dinkelland een coalitie wil smeden met op links Progressief Dinkelland en ter rechterzijde de VVD zijn de christendemocraten volgens hun leidsman Smellink  klaar voor de tegenmacht van de oppositie.

‘Wij zijn er klaar voor om in de oppositie onze inwoners en ondernemers te blijven vertegenwoordigen’, laat de fractievoorzitter weten, ofschoon het CDA volgens hem ook het goede werk van de afgelopen jaren voort te zetten in de coalitie’.

Dat zit er niet in, want Lokaal Dinkelland (acht zetels)  heeft een voorkeur voor een coalitie met enerzijds de VVD (drie zetels) en Progressief Dinkelland (twee zetels), voorheen PvdA en GroenLinks).

Voor de fractie van het CDA in Dinkelland staat voorop dat er de komende jaren veel uitdagingen op de gemeente afkomen. ‘Denk daarbij aan de leefbaarheid van de kernen, betaalbare woningbouw, zorg dichtbij, toekomst van agrariërs en het opwekken van duurzame energie. Volgens de fractievoorzitter zal het CDA zal en het beleid kritisch volgen’

.

Deel dit nieuws!