De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Rijssen-Holten op politiek kruispunt met CDA als verkeersleider

Rijssen-Holten op politiek kruispunt met CDA als verkeersleider

RIJSSEN/HOLTEN -  Het is in de politieke werkelijkheid van na de verkiezingen de vraag in Rijssen-Holten of het CDA voor wat betreft de koopzondag aan de kant van de confessionele partijen SGP en ChristenUnie staat (in de nieuwe raad goed voor twaalf zetels) of op dit dossier de kant kiest van de meer libertaire partijen, zoals Gemeentebelang, VVD, D66, en PvdA/GL (nu dertien zetels).

De politieke betekenis is dat het CDA, met drie raadszetels de sleutel in handen heeft, want de partij kan beide kampen aan een meerderheid helpen: de confessionelen. Tot dusver koos het CDA altoos voor de macht en ze regeerde vrijwel altijd mee in coalities met de confessionele partijen, maar ook veel profane partijen leverden vaak wethouders, ook de afgelopen jaren met VVD/GB.

Volgens bronnen die niet traceerbaar willen zijn wordt vrij algemeen aangenomen dat het CDA wederom kiest voor een coalitie met SGP en ChristenUnie, maar dat - ook om recht te doen aan de 'schuivende panelen' in Rijssen-Holten - handreikingen nodig zijn, zoals koopzondagen in Holten, natuurbehoud in aan de Ligtenbergerdijk te Rijssen en nieuwe industrie vooral aan de A1 bij Holten.

Deel dit nieuws!