De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Minder partijen en meer wethouders dan gedacht in Enschede

Minder partijen en meer wethouders dan gedacht in Enschede

ENSCHEDE - De raadsfracties van BBE, VVD, PvdA en ChristenUnie hebben voormalig interim-burgemeester Bovens en de eerder al ingeschakelde informateur Veerbeek gevraagd het afrondende formatieproces te begeleiden, op weg naar een nieuw college van burgemeester en wethouders, te begeleiden. Van Rees  gaf eerder aan alleen voor de rol van verkenner/informateur beschikbaar te zijn. 

Op basis van de informatieronde en uit het informatieverslag is gebleken dat een kansrijke coalitie te vormen is die bestaat uit de volgende partijen: BBE, VVD, PvdA en ChristenUnie. Zoals eerder gemeld betekent dit  in de uittocht van D66 als 'regeringspartij' in Enchede. Er zijn wel plannen meer wethouders te benoemen dan in de afgelopen raadsperiode, namelijk straks acht in plaats van de vijf van nu.

Het benoemen van meer wethouders betekent dat de grootste partijen beleidsmatig meer in melk te brokkelen krijgen. Eén van de 'denkplaatjes' gaat uit van drie wethouders voor grote winnaar én ook grootste partij Burger Belangen Enschede (BBE), twee voor de VVD en voor de beide kleine coalitiepartijen PvdA en ChristenUnie elk één wethouder. Dat gaan Bovens en Veerbeek nu aftasten.

Deel dit nieuws!