De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Nieuwe creatieve broedplaats Enschede voor kunst en experiment

Nieuwe creatieve broedplaats Enschede voor kunst en experiment

ENSCHEDE  - De gymzaal aan de Zaanstraat in de wijk Deppenbroek krijgt een bestemming als creatieve broedplaats. Het project Inside-Out is een initiatief van de AKI en van gemeentewege als beste beoordeeld in de zoektocht naar nieuwe functie van het pand, dat al geruime tijd leeg staat. Naar verwachting gaat de broedplaats in augustus van start en is in elk geval voor drie jaar beschikbaar.

De bedoeling is  het koppelen van een inspirerende creatieve werk-, project- en presentatieruimte voor kunststudenten aan het onderwijs van de AK, een oude naam die nog altijd meer zegt dan het fluisterwoord ArtEz. De creatieve uitingen en projecten van een grote groep studentenen kunnen waar mogelijk en wenselijk worden gedeeld met buurtbewoners en andere geïnteresseerden.

Creatieve broedplaatsen hebben daarenboven een functie bij het vasthouden en aantrekken van talent op de  snijvlakken van technologie, innovatie en creativiteit. In broedplaatsen worden communities gevormd, is ruimte voor experiment en wordt vorm gegeven aan de oplossingen van morgen. Dit soort plekken wil de gemeente ruimte geven in de stad.

Er zijn in cultureel Enschede nu al broedplaatsen, zo releveert de gemeente, waaronder TANKSTATION Cultureel Vulpunt aan de Deurningerstraat, Tetem FabLab aan de Stroinksbleekweg, WARP Technopolis (onder meer PlanetArt, Spacebar en GOGBOT), Stichting Vierkwart (Blekerstraat/het Robsonpand),TkkrLab (Marssteden) en Studio Complex (Cromhoffsbleekweg).

Deel dit nieuws!