De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Lokaal Dinkelland gaat regeren met VVD en PD; oppositierol CDA

Lokaal Dinkelland gaat regeren met VVD en PD; oppositierol CDA

DINKELLAND -  De voorkeurscoalitie van Lokaal Dinkelland, sinds de verkiezingen de grootste partij in de gemeente, is er één met de VVD en Progressief Dinkelland. Dit betekent het einde van het CDA-tijdperk  op de boorden van de Dinkel. De bedoeling is wel dat de gemeente op basis van een unaniem aangenomen raadsakkoord vier jaar zal worden bestuurd.

Na volgens zeggen constructieve verkennende gesprekken met de vier collega-partijen heeft Lokaal Dinkelland de keuze gemaakt formatiegesprekken te gaan met de VVD en Progressief Dinkelland. Het doel is in goed overleg te komen tot een hecht en ambitieus driepartijen-college.

Het idee is dat het een college zal zijn dat, met het raadsakkoord als basis, de  bestuurlijke uitdagingen’  tegemoet te treden. In de komende weken zal worden gewerkt aan een college-akkoord. Het streven is er op gericht dat de raad 31 mei de nieuwe wethouders kan benoemen.

De wethouders van Duursma en Blokhuis, die beiden het CDA-smaldeel in het  college vormden, keren niet meer terug op het bestuurlijke pluche. Duursma zag dat mogelijk aankomen, want zij wordt wethouder aan een andere rivier, te weten in Deventer.

Deel dit nieuws!