De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Uitbreiding, modernisering en groene impuls Morskieft in Reutum

Uitbreiding, modernisering en groene impuls Morskieft in Reutum

REUTUM - Het horecabedrijf Morskieft Speeltuinen aan de Ootmarsumseweg te Reutum zal worden uitgebreid met een nieuwe speelhal en een berging. Dat gaat op last van de gemeente gepaard met een extra investering in ruimtelijke kwaliteit. Het college van burgemeester en wethouders stelt de gemeenteraad voor met de plannen akkoord te gaan.

Op het huidige terrein van Morskieft staan meerdere gebouwen, waaronder speelhallen, een cafĂ© annex restaurant met bijbehorende (opslag)gebouwen en een inpandige bedrijfswoning. Er ligt een ruim bemeten terrein waar speeltoestellen staan. Aan de oostzijde van het perceel ligt een groen ingericht parkeerterrein met aangrenzend een dierenweide. Het noordelijk deel is in gebruik als grasland. Om met name het aanbod in de wintermaanden te vergroten ligt een plan voor binnenspeeltuin uit te breiden. De bestaande speelhal zal met 1.125 vierkante meter uitgebreid en ook wordt een opslagruimte met een oppervlakte van 180 vierkante meter gebouwd.

Verder ligt er de wens om de (hoofd)ingang te verplaatsen naar de achterzijde van het perceel. Hierdoor wordt ook het parkeerterrein opnieuw ingericht. In de huidige situatie zijn er 163 parkeerplaatsen, terwijl de parkeerbehoefte volgens het gemeentelijk parkeerbeleid 129 parkeerplaatsen bedraagt. In de nieuwe situatie is de parkeerbehoefte volgens het beleid 166 parkeerplaatsen. Het nieuwe parkeerterrein biedt ruimte voor 172 parkeerplaatsen waardoor dus in de parkeerbehoefte wordt voorzien. Ter compensatie zal Morskieft naast de landschappelijke inpassing een extra investering voor zijn rekening nemen als bijdrage in de zogenoemde Kwaliteit Groene Omgeving.

 

 

Deel dit nieuws!