De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • SP in Hengelo verbaasd over val uit college na twaalf jaar 'regering'

SP in Hengelo verbaasd over val uit college na twaalf jaar 'regering'

HENGELO -  De raadsfractie van de SP in Hengelo laat weten 'verbaasd en teleurgesteld' te zijn dat ze na twaalf jaar deel te hebben uitgemaakt van het college van burgemeester en wethouders nu buiten de coalitieboot is gevallen. Dit betekent ook dat na drie periodes beeldbepalend te zijn geweest wethouder Ten Heuw uit Vak K valt. 

Het frappeert de SP dat er buiten informateur Kuks om al besprekingen plaatsvonden al heimelijk  besprekingen waren tussen 'grote winnaar' BurgerBelangen die ervoor zouden hebben gekozen om zonder de SP een college te vormen en dar in dit bestek  zou zijn gemaakt voor een coalitie met VVD, D66, CDA en PvdA, dat 21 van de 37 zetels telt.

De inzet van de SP aan zou een meerderheidscoalitie van de winnaar van de verkiezingen BurgerBelangen zijn geweest met de drie huidige coalitiepartijen, VVD, SP en D66 (totaal 19 zetels). De SP gaf bij de informateur aan dat er - in geval er een vijfde partij gewenst zou zijn voor een grotere meerderheid - zij de voorkeur zou geven aan de PvdA. 

De socialisten laten weten de verdere ontwikkelingen bij de collegevorming rustig af te wachten en zegt ze daarbij veel succes te wensen. Bij schopstoelwethouder Ten Heuw zijn de druiven zuur, want ze twittert:  'Dat huidige coalitiepartners van D66 en VVD een jarenlange stabiele samenwerking verbreken zonder enig inhoudelijk argument of uitleg is uitermate teleurstellend. Ook heeft geen van beide het lef gehad de SP te informeren over hun medewerking aan de nieuwe coalitie.'

Deel dit nieuws!