De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Enschede stemt in met lening 125.000 euro voor CSI in Boekelo

Enschede stemt in met lening 125.000 euro voor CSI in Boekelo

BOEKELO/ENSCHEDE - De nieuwe gemeenteraad van Enschede krijgt in een der eerste vergaderingen het voorstel ter beoordeling om in te stemmen met een garantstelling van 125.000 euro. Dat is de helft van een lening van 250.000 euro bij de stichting BNG Duurzaamheidsfonds. Het geld is nodig voor het verbouwen van het pand van de Military door Stichting CCI Boekelo, voor een maximale looptijd van vijftien jaar.

Het afgelopen jaar vond de vijftigste editie van de Military plaats in Boekelo. Uit de hele wereld komen  telkenjare topruiters naar het dorp in het dorp. De Military geldt als een van de beeldbepalende evenementen van Overijssel. Vijf jaar geleden moest de Military in verband met de aanleg van de N18 verhuizen. Om die reden, plus corona, moest de gemeente toen een garantstelling afgegeven voor een lening van een miljoen.

Twee en een half jaar trok een succesvolle editie van de Military deze situatie weer recht. Eind 2020, begin 2021 heeft de CCI Boekelo een aantal kantoorlocaties afgestoten waar de stichting en het bedrijfsbureau waren gevestigd. Dit levert een besparing op van rond de 50.000 euro op jaarbasis.  Vorig jaar won de Duitse amazone Sophie Leube, die met de elfjarige bruine merrie Jadore Moi  vanaf de eerste der drie dagen het klassement aanvoerde.

 

 

Deel dit nieuws!