De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Prins van Losser zeker wethouder van zes keer groter Apeldoorn

Prins van Losser zeker wethouder van zes keer groter Apeldoorn

LOSSER/APELDOORN – Het is zeker dat wethouder Prins van Losser dezelfde functie krijgt in Apeldoorn. Ze  geldt als een degelijk en enthousiast gemeentebestuurder, maar in Losser gaat een andere politieke wind waaien, waar behalve het CDA ook de VVD de dupe van wordt. Prins gaat er overigens op vooruit en wil ook graag, want van Losser met dik twintigduizend ingezetenen naar Apeldoorn met 120.00 inwoners mag een stevige  promotie heten.

Eerder was Prins trouwens al liberaal statenlid in Gelderland, maar ze sloeg nog een aanbod af om wethouder van Apeldoorn te worden. Nu hapt ze wel toe, want de tijd is rijp. Ze krijgt er wél met een Twentse bestuurder te maken krijgt, want burgemeester Heerts is een geboren en getogen Tukker, ter wereld gekomen in Tubbergen en uit overtuiging FC Twente-supporter. Het nieuwe college in Apeldoorn krijgt met zeven wethouders er twee meer dan voorheen.

Prins trad vier jaar geleden in Losser aan als wethouder verantwoordelijk voor een aantal woningbouwprojecten, werk en inkomen, jeugdzorg en maatschappelijke ondersteuning. Tot de aandachtspunten behoorden onder haar regiem te Losser het maken van beleid op het vlak van dementie en eenzaamheid benevens de bestrijding van ongezonde leefstijlen. Prins gaat deel uitmaken van een septet schepenen. Lokaal Apeldoorn, GroenLinks, SGP en SP zijn de partijen die wethouders leveren, van wie Lokaal Apeldoorn en GroenLinks er elk twee hebben. Ze worden volgende week benoemd.

 

Deel dit nieuws!