De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Hellendoorn volgt Twenterand en komt met sociaal innovatiefonds

Hellendoorn volgt Twenterand en komt met sociaal innovatiefonds

NIJVERDAL/VRIEZENVEEN – De nieuwe gemeenteraad van Hellendoorn gaat zich spiegelen aan een initiatief waartoe  de gemeenteraad van Twenterand vier jaar geleden besloot. Het betreft een sociaal innovatiefonds. Het idee is om daarmee  inwoners, verenigingen, bedrijven en professionele instellingen aan te moedigen met vernieuwende ideeën te komen voor het slimmer en beter organiseren van zorg, ondersteuning en/of preventie.

De gemeenteraad van Hellendoorn wil deze aanjaagaanpak de komende raadsperiode overnemen en liet deze week weten er dit lopende jaar al mee te willen beginnen. Dat betekent dat er 75.000 euro voor beschikbaar is tot het eind van het jaar. De gemeente Twenterand is de spiegel. Daar was er  de afgelopen regeerperiode elk kwartaal een aanvraagronde, waaruit de meest creatieve en kansrijke initiatieven werden gehonoreerd.

Naar de inschatting van wethouder Beintema van Financiën en van Sociaal kan dat prima. 'Ik proef brede steun, aldus de CDA-schepen, die zelf niet meer bij de optuiging en uitvoering betrokken zal zijn, want hij keert als bekend op eigen verzoek niet meer terug in het college. Dat geldt voor alle wethouders, want Nijhof van GroenLinks (ook op eigen verzoek), Overmeen van D66 en Van den Dolder van de CU (partij uit de coalitie) lichten hun hielen. 

 

Deel dit nieuws!