De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Duursma verruilt wethouderschap Dinkelland voor dat van Deventer

Duursma verruilt wethouderschap Dinkelland voor dat van Deventer

DINKELLAND/DEVENTER - De demissionaire wethouder Duursma der gemeente Dinkelland is in beeld als wethouder van Deventer. Ze was twee periodes, dus acht jaar, CDA-wethouder in Dinkelland, met onder meer bijstand, hulp en (jeugd)zorg in haar takenpakket, plus de onderwijsportefeuille benevens kunst en cultuur.

De kans lijkt klein dat het CDA ook de komende raadsperiode wethouders mag leveren in het dagelijks bestuur der gemeente en zeker geen twee, zoals de afgelopen vier jaar, met Duursma en haar partijgenoot Blokhuis. Overigens zal ook VVD-wethouder Brand nog maar moet zien of hij een tweede periode krijgt aangeboden.

Duursma heeft trouwens in het zicht van een functie elders ook zelf aangegeven toe te zijn aan een andere gemeente, zeker als het de oude Hanzestad aan de IJssel is. 'Het is een mooie uitdaging om in een grote gemeente wethouder te mogen worden en ik ervaar dat als een compliment voor mijn inzet in Dinkelland en Twente’.

Duursma is niet de eerste wethouder die het Dinkeldal verruilt voor de IJsselstreek, want dat deed eerder wethouder Rorink van Oldenzaal. De gewezen docent Duits en Geschiedenis van het Twents Carmellyceum was twaalf jaar gemeentebestuurder in de Hanzestad aan de Dinkel en daarna acht jaar in de Hanzestad aan de IJssel. En nu komt Duursma.

In de gemeente Oldenzaal is de wethouderlijke capaciteit  ondertussen uitgebreid, van drie naar vier, onder twee nieuwe. Naast  'oudgediende' Christenhusz van WG treedt namens deze partij ook het nu nog raadslid Yildirim aan, de huidige VVD-wethouder Zinkweg blijft en de CDA-politica Rödel, de afgelopen jaren fractievoorzitter, wordt wethouder.

 

Deel dit nieuws!