De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • SP na jaren uit college Hengelo; Oldenzaal krijgt vierde wethouder

SP na jaren uit college Hengelo; Oldenzaal krijgt vierde wethouder

HENGELO/OLDENZAAL – Ook in de gemeenten Hengelo en Oldenzaal staan ook nieuwe coalities in de steigers. Het meest opvallend is dat de langdurige collegepartij SP vanavond in Hengelo is geslachtofferd. Er keren partijen terug het college die vier jaar oppositie voerden. Zo is er de rentree van de PvdA en het CDA.

De zittende liberale partijen VVD en D66 krijgen er vier jaar in het college bij.  En de grote winnaar van de verkiezingen, Burger Belangen, maakt zijn opwachting in het college. Ze hebben ervaring met deelname aan het dagelijks bestuur, in de jaren van opkomend en oproerend Pro  Hengelo, met Knegt en Wiertsema.

Formeel is er nog niets besloten over een college in Hengelo, want wat er vanavond plaatsgreep gebeurde naar aanleiding van de bevindingen van informateur Kuks, die in het dagelijks leven boegbeel watergraaf. Hij liet in een toelichting weten dat bewust is gekozen voor een college met een een stevige raadsmeerderheid.

Oldenzaal

In de gemeente Oldenzaal blijft de ‘eeuwige collegepartij’ Werknemers Groepering (WG) politiek gezien ook de komende jaren de dienst uitmaken door een naast voorman Christenhusz een tweede wethouder uit eigen kring aan te stellen, naast de wethouders van bestendige collegepartijen VVD en CDA, die blijven zitten.

 
 

Deel dit nieuws!