De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • D66 helpt in Almelo coalitie VVD, CDA en LAS aan meerderheid

D66 helpt in Almelo coalitie VVD, CDA en LAS aan meerderheid

ALMELO - Het nieuwe college van burgemeester en wethouders in Almelo zal  opnieuw bestaan uit de huidige partijen VVD, CDA en LAS, maar dan aangevuld met D66, dat de voorkeur kreeg boven de PvdA. Er was een vierde partij nodig voor die meerderheid, want VVD, CDA en LAS haalden elk vijf zetels en hadden voor een meerderheid minimaal nog twee zetels nodig.

Dat betekende dat er nog drie zetels nodig waren en die had D66 precies voorhanden. Net als D66 boekte ook de PvdA een zetel winst en kwam daardoor eveneens op drie zetels. Bij het maken van een keuze besloten VVD, CDA en LAS om de Vrijzinnig-Democraten te prefereren boven de Sociaal-Democraten. Er was nog  wel even sprake van beide fracties aan boord te halen.

De mogelijkheid om D66 én PvdA beiden in  coalitie op te nemen werd vandaag sterk ontraden door de formateurs De Graaf en Vos, waarbij de eerste (een ex-burgemeester) beklemtoonde de coalitie nooit groter te maken dan noodzakelijk, want dat is het begin van een schisma. En bovendien is het veel duurder vanwege het salaris en de ambtelijke ondersteuning van een wethouder.

 

Deel dit nieuws!