De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Hellendoorn op weg naar coalite zonder CDA en met LH, VVD en GL

Hellendoorn op weg naar coalite zonder CDA en met LH, VVD en GL

NIJVERDAL – De kans is levensgroot dat in de gemeente Hellendoorn een college van burgemeester en wethouders aantreedt dat bestaat uit Lokaal Hellendoorn (dat met dertien zetels trouwens de absolute meerderheid heeft in 25-koppige gemeenteraad) met op de linkerflank GroenLinks en op de rechterflank de VVD. Dat is ook het advies van informateur Vloothuis. Ze is oud-wethouder van de lokale partij WG in Oldenzaal en was recent interim-wethouder in Tubbergen.

Voor het CDA in Hellendoorn zijn de druiven zuur, want die partij lijkt buiten de coalitieboot te vallen, ofschoon de christendemocratische spreekbuis Immink hedenavond wel probeerde zijn partij in de coalitie te praten. Er treedt op korte termijn een formateur aan te pas om een werkbare coalitie in elkaar te zetten.

In dat bestuurlijke proces moet ook duidelijk worden welke twee kandidaten Lokaal Hellendoorn voor het wethouderschap zal voordragen en wie namens GroenLinks en de VVD de beoogde wethouders zijn. De huidige GroenLinks-wethouder Nijhof, ingevlogen uit Hengelo, zal niet terugkeren en bij de VVD lijkt voorman Ter Horst de fractie te blijven leiden en dat één van de nieuwe liberalen te Hellendoorn op de collegebok komt, waar ex-wethouder Andela van Almelo, nu woonachtig in Daarlerveen, een kandidaat is.  Een wethouder voor de VVD zou de tweede liberale schepen in de politieke geschiedenis van Hellendoorn zijn na de roemruchte Jaap Das, die van 1976 tot 1998 raadslid was en daarna vier jaar wethouder van Hellendoorn. Hij overleed vijf jaar geleden.

 

Deel dit nieuws!