De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • De Passie speculeert op extra verdieping bij nieuwbouw Wierden

De Passie speculeert op extra verdieping bij nieuwbouw Wierden

WIERDEN -  Er ligt een plan om het beoogde gezondheidscentrum  in de Esrand te Wierden groter en hoger te bouwen dan eerder met de gemeente overeen werd gekomen. Bij het maken van plannen voor de bouw van het gezondheidscentrum vindt afstemming plaats met het bestuur van de school voor voortgezet onderwijs De Passie, dat er als bekend een nieuw gebouw zal laten optrekken. Ook komt er een sportzaal, ter vervanging van het afgeschreven gymnastieklokaal aan de Wilhelminastraat.

Als het aan eigenaar en uitbater Oosterhuis van huisartsenpraktijk De Korenaar in het kantorengebouw De Aa aan de Almelosestraat ligt, komen in de nieuwbouw in de Esrand ook ruimtes te huur voor zorg-gerelateerde disciplines, zoals fysiotherapie. Hij wil voor zijn praktijk/onderneming dus nieuwbouw in de Esrand plegen en de gemeente heeft al met dit gezondheidscentrum ingestemd. Dat plan gaat evenwel uit van twee bouwlagen, maar nu is gebleken dat het een pand in drie bouwlagen wordt.

Het plan van de ondernemende huisarts heeft nu ook het bestuur van De Passie op het idee gebracht ook de school in drie bouwlagen te laten optrekken. Op de site van de huisarts  staat dat het nieuwe medisch centrum over anderhalf jaar in gebruik moet worden genomen. De gemeente heeft bij monde van wethouder Coes laten weten formeel nog van niets te weten en in principe vast te houden aan een maximale hoogte van elf meter en het bouwvolume te toetsen aan de eisen in het beeldkwaliteitsplan.

 

Deel dit nieuws!