De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Twee zetels te weinig huidige coalitie Almelo; PvdA en D66 in beeld

Twee zetels te weinig huidige coalitie Almelo; PvdA en D66 in beeld

ALMELO - In het kader van de besprekingen over de samenstelling van een nieuw college van burgemeester en wethouders in de gemeente Almelo worden varianten genoemd van de huidige  partijen met (combinaties van) kleinere raadsfracties. De bestaande coalitie van VVD, CDA, LAS  en ChristenUnie komt vanwege verlies bij de verkiezingen een zetel tekort om als meerderheid door te kunnen gaan.

Er zou dan principe voor elk voorstel, links- of rechtsom, steun vanuit de oppositiebanken nodig zijn. Daar komt bij dat  er nogal het spanning zit als het om een aantal principes van de ChristenUnie gaat. Dat deze partij ├╝berhaupt deel uitmaakt komt doordat de ChristenUnie na de lokale kabinetscrisis van zes jaar nodig was om het vertrek van twee wethouders (Bruggink en Van Marle) op te vangen.

Nu worden twee partijen nadrukkelijk genoemd, namelijk de PvdA en D66, die met hun roergangers Geerdink en Wiertz roergangers hebben wier bestuurlijke ervaring gedegen mag heten. Ze hoeven het, mochten ze worden genood, niet zelf de overstap naar Vak K te maken, want kunnen in lijn met de keuze van 2016 met de uit Assen 'gehaalde' wethouder Langius van de ChristenUnie ook extern werven.

 

Deel dit nieuws!