De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Plan voor bouw Woonzorg van Baalderborg op plek school Rijssen

Plan voor bouw Woonzorg van Baalderborg op plek school Rijssen

RIJSSEN – Het gemeentebestuur van Rijssen-Holten is positief over de bouw van een pand voor woonzorg op de plek van de al geruime tijd leegstaande Mauritsschool en (bijbehorende) kleuterschool Kruimeltje. Dat gebeurt onder de vlag van de Baalderborg Groep.

Voor de bouw van het beoogde wooncomplex, waar ruim dertig zorgbehoevenden zullen worden gehuisvest, heeft de lokale stichting De Bekke het initiatief genomen en is het aannemersconcern Roosdom-Tijhuis geselecteerd. Uitgaande van de Baalderborg Groep gaat het in Rijssen om 33 studio’s/appartementen die worden verhuurd aan mensen met een verstandelijke beperking. Het betreft een nieuwbouwcomplex dat in 2023 gereed zal zijn.

Het nieuwe woon/zorgcomplex komt op de hoek Veldovenstraat en de Zeven Peggenweg. Aan het complex komt ook een dagbestedingsruimte die vanuit het woongedeelte bereikbaar is. Op de begane grond van het nieuwe complex komen acht studio’s en acht appartementen en op komen acht studio’s en negen appartementen. Iedere studio heeft een zit-/slaapkamer en een eigen badkamer; ook bestaat de mogelijkheid voor een kleine pantry. De appartementen hebben een woonkamer met pantry, een slaapkamer en een eigen badkamer. Verder zijn er per etage twee gezamenlijke huiskamers met een keuken. Hier kunnen de bewoners samen eten, koffiedrinken,  televisie kijken, spelletjes doen of gewoon een praatje maken.

 

Deel dit nieuws!