De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Nog één keer het wuivende graan op de Oostkrans van Usseler Es

Nog één keer het wuivende graan op de Oostkrans van Usseler Es

ENSCHEDE/USSELO – Op de zogenoemde Oostkrans van de Usseler Es te Enschede zal nog zeker één keer graan worden geoogst. De gemeente Enschede wil het gebied er zoals bekend de bestemming bedrijvenpark  op leggen vanwege de grote vraag van ondernemers naar kavels voor hun bedrijven. Het komende seizoen is  enige productie nog die van de akkerbouw, want er is tien hectare graan gezaaid.

Het gemeentebestuur heeft, in afwachting van een bedrijvenpark een gebruikersovereenkomst van een jaar afgesloten met Enschedese landbouwers. De oogst is  voorzien voor augustus. Volgens wethouder Van Houdt, die ‘stadsdeelwethouder’ is op de Oostkrans is het tijdelijke gebruik iedereen duidelijk.

‘Het is’, liet hij in een persbericht optekenen, ‘natuurlijk een druppel op een gloeiende plaat als het gaat om de graanvoorziening aan onze stad, maar sluit naadloos aan op onze nieuwe visie op het landelijk gebied. Het is een mooie samenwerking met onze landbouwers. En ook een statement terwijl in Oekraïne, de graanschuur van Europa, die vreselijke oorlog woedt.’

Deel dit nieuws!