De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Gemeente stemt in met plan uitbreiding Kottink in Geesteren

Gemeente stemt in met plan uitbreiding Kottink in Geesteren

GEESTEREN - Er ligt ten gemeentehuize in Tubbergen een plan ter tafel voor uitbreiding van zaal Kottink in Geesteren. Het college van burgemeester en wethouders  stelt de gemeenteraad voor met de benodigde wijziging van het bestemmingsplan in te stemmen. Dat is nodig ten behoeve van de gewenste uitbreiding van het horecabedrijf met het perceel Dorpsstraat 38, de herbouw van de woning aan de Dorpsstraat 30 en de verschuiving van een bouwblok ten behoeve van een dienstwoning.

De eigenaar van zaal Kottink, Jan Kottink, wilde wel het pand van de computerzaak die er eertijds domicilie hield, maar voor een ander gebruik, niet meer van hetzelfde, ook geen kopie, maar iets nieuws, een aanvullend concept, anders dan de feesten, bijeenkomsten en feesten in zaal Kottink. Ook wordt het geen café á la het ook al verdwenen Steggink.

Kottink kan bogen op bijna twee eeuwen geschiedenis, aanvankelijk als logement voor handelaren en reizigers die zich met paard en wagen van A naar B reisden. Het is daarnaast en steeds meer ook een plek van ontmoeting geworden, tot de dag van nu, maar ook in trek voor feesten en partijen; van trouwerijen en jubilea. Het is door de jaren heen (h)echt familiebedrijf waar iedereen welkom is voor een kop koffie, een glas bier dan wel een lunch. Het motto: gastvrijheid als een vanzelfsprekendheid.

Deel dit nieuws!