De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Nieuwe bestemming Notarishoes in Haaksbergen na verbouwing

Nieuwe bestemming Notarishoes in Haaksbergen na verbouwing

HAAKSBERGEN  - Het roemruchte pand waar voorheen restaurant Het Notarishoes was gevestigd zullen appartementen boven een bedrijfsruimte worden gebouwd. Dat gebeurt op initiatief van de nieuwe eigenaar Wijlens  die het markante pand kocht van het horeca-echtpaar Vermeulen dat er een restaurant dreef en erboven woonde. De bedoeling is een mix van wonen en werken, waarbij het historische exterieur intact zal blijven.

Wat blijft  zijn de herinneringen aan de jaren van Bea en Ben, die letterlijk en figuurlijk kookten op niveau, want met kennis en passie; letterlijk wereldgerechten, met een accent op Frankrijk, maar ook (on)gewone Hollandse pot. Ze kwamen, hoewel nog vief, op een leeftijd  dat ze niet meer twenty-seven wilden werken. Omdat ze het de exploitatie niet half wilden, namen ze het besluit op een goed moment te stoppen en dat was recent.

Het monumentale gebouw dateert van de jaren tachtig van de negentiende eeuw en verrees in opdracht van de vader van de bankier Frits Jordaan naar een ontwerp van architect Gerrit Beltman uit Enschede. Overigens houdt de naam van de markante villa verband het feit dat het medio de vorige eeuw het kantoor was van een notaris, een bestemming die het had tot 1997, waarna een verbouwing volgde, met een serre erbij.

Deel dit nieuws!