De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Staten van Overijssel dringen (weer) aan op maatregelen bij N36

Staten van Overijssel dringen (weer) aan op maatregelen bij N36

ALMELO/HARDENBERG - Voor het treffen van maatregelen om de gevaarlijke N36 tussen Almelo via Vriezenveen en Westerhaar naar Hardenberg veiliger te maken zou de rijksoverheid het geld op tafel moeten leggen. Dat vindt in elk geval de provincie Overijssel. 'Het rijk staat er primair voor aan de lat', aldus vanavond gedeputeerde Boerman van Verkeer en Vervoer.

De gedeputeerde wees er verder op dat de provinciale overheid al veel geld steekt in de aanleg dan wel de verbetering van wegen waar de rijksoverheid de facto voor verantwoordelijk is. Waarbij  hij impliciet wees op de miljoenen die de provincie bij wijze van cofinanciering bijdraagt aan de ombouw van de N35  tot een A35, als laatste fase tussen Wierden en Wythem.

Voor meer dan een opwaardering van de N36 zegt Boerman de centen niet te hebben. Wel zei de gedeputeerde dat minister Harbers van Infrastructuur en Waterstaat de gevaarlijke situatie op de N36, ook wel de dodenweg genoemd, 'goed in het vizier heeft'. Het statenlid Folkerts van de Partij voor de Dieren deed nog de suggestie van snelheidsverlaging in combinatie met handhaving.

 

Deel dit nieuws!