De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • CDA en VVD in Losser op schopstoel, maar D66 mag wel blijven

CDA en VVD in Losser op schopstoel, maar D66 mag wel blijven

LOSSER -De meest voor de hand liggende coalitie in de gemeente Losser is er één waarin de grote winnaar Burgerforum,  gaat  ‘regeren’ met twee partijen ter linkerzijde, te weten D66 en PvdA, oftewel lokaal dominant met een rood-groene signatuur. Dit was hedenavond het advies van informateur Van Agteren, die tegenwoordig in het bestuur van het waterscha zit en daarvoor wethouder van Enschede was.

Burgerforum is de grote winnaar van de verkiezingen en steeg naar zeven zetels. Er is volgens de informateur een goede kans op een werkbare meerderheid met D66 en PvdA, beide twee zetels, mede doordat de partijen dichterbij  bij Burgerforum zouden staan dan CDA en VVD. Het zou ook betekenen dat de huidige 'groene' wethouder Van Essen, die vier jaar geleden namens D66 toetrad tot het college, als enige van de huidige ploeg blijft.

Als de volgens Van Agteren meest voor de hand liggende coalitie er metterdaad komt, vallen twee wethouders uit de collegeboot, namelijk wethouder Prins van de VVD én wethouder Nijhuis van het CDA, van wie laatstgenoemde de afgelopen vier jaar tijd zo ongeveer met het pluche, de plannen en de plechtigheden vergroeide. De verwachting is wel dat de van ziekte herstellende burgemeester Kroon weldra terugkeert.

Voorlopig laatste nieuws:

Voor de daadwerkelijke gespekken over een nieuwe coalitie komt ook een D66-politicus aan de bak, want de drie beoogde partners hebben het statenlid Bakker daarvoor benaderd, en bereid gevonden. Bakker beschikt, zo is de motivatie, over ruime ervaring vanuit zijn huidige en eerdere functies bij overheidsorganisaties, in het maatschappelijke domein en bij enkele zorgorganisaties.  Bakker is bovendien per direct beschikbaar om te formeren.

 

Deel dit nieuws!