De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Twee onafhankelijke informateurs zoeken college-opties Tubbergen

Twee onafhankelijke informateurs zoeken college-opties Tubbergen

TUBBERGEN - Er komen in de gemeente Tubbergen twee verkenners in de benen om te onderzoeken welke coalities in deze gemeente  voor de hand liggen. Het zijn Jolanda Waaijer en Wout Wagenmans die daartoe als informateurs aan de slag gaan. Ze gelden als onafhankelijk en zijn aangezocht door het CDA, al sinds jaar en dag de grootste  raadsfractie, zij niet meer zoals tot voor kort sinds jaar en dag met een absolute meerderheid.

Waaijer is bestuurs- en organisatieadviseur en toezichthouder in de zorg en het onderwijs. Verder was ze in het verleden griffier bij de gemeenten Tubbergen en Hardenberg. Ook is ze gemeentesecretaris geweest bij de gemeente Hardenberg en algemeen directeur van de bestuursdienst Ommen-Hardenberg. Wagenmans was twaalf jaar raadslid en twaalf jaar wethouder is geweest in de gemeente Raalte.

Gemeentebelangen/VVD, Keerpunt22, Lokaal Sterk en PvdA hebben ingestemd met de door het CDA voorgedragen informateurs en de opdracht. De informateurs gaan aan de slag om te onderzoeken welke partijen bereid zijn een coalitie te vormen en een wethouderskandidaat kunnen leveren. Daarbij onderzoeken de informateurs ook of voortzetting van het Maatschappelijk Akkoord en/of het opstellen van een nieuw ‘Tubbergs akkoord’ wenselijk is. Alle politieke partijen zijn het eens met deze opdracht aan de informateurs.

 

Deel dit nieuws!