De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Enschede biedt Noordmolen en tweede kantoor aan Oekraïeners

Enschede biedt Noordmolen en tweede kantoor aan Oekraïeners

ENSCHEDE - De gemeente  Enschede heeft twee voormalige kantoorpanden beschikbaar ter huisvesting van vluchtelingen uit Oekraïne. Een van de panden is het oude ambtenarengebouw De Noordmolen.  Volgens het colllege van burgemeester en wethouders zal weldra bekend worden gemaakt welk ander gebouw in beeld is, maar wethouder Diepemaat houdt het nog even in de mouw.

In het gebouw De Noordmolen kunnen driehonderd vluchtelingen worden gehuisvest (tijdelijk, want daar moet ook de bouw van Centrumkwadraat beginnen), in het tweede pand zou het gaan om  tweehonderd mensen. De opgave voor de regio Twente  is, zo meldde burgemeester Bleker van Enschede hedenavond, de huisvesting van tweeduizend mensen, zowel volwassenen als kinderen.

Landelijk is de inspaningsverplichting van gemeenten om vijftigduizend mensen te huisvesten. Het raadslid Overink van BBE liet weten zorgen te hebben over het effect van de huisvesting in gebieden met multi-problematiek, waarbij het raadslid de omgeving Van Lochemstraat met name noemde. Ook heeft hij op basis van ervaring zorgen over toegezegde financiering door de rijksoverheid.

Deel dit nieuws!