De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Komst van Aldi op beoogde plek aan Eurowerft in Denekamp rond

Komst van Aldi op beoogde plek aan Eurowerft in Denekamp rond

DENEKAMP – De kans is groot dat er op Eurowerft in Denekamp komt. Het college van burgemeester en wethouders er gemeente Dinkelland vraagt de gemeenteraad er akkoord op te geven. De bedoeling is aldaar nieuwbouw van de  winkel van het supermarktconcern Aldi te laten plaatsgrijpen. Er zijn geen bezwaren ingediend.

De komst van de supermarkt zou bijdragen aan de afronding van de Eurowerft met ‘een passende invulling’ binnen het kernwinkelgebied van het dorp Denekamp. Er is een herziening van het bestemmingsplan nodig en daartoe dient de gemeenteraad een besluit nemen en het lijkt er nu op dat het doorgaat.

Daarmee komt een einde aan jaren trekken  en sleuren.  De plek ligt bij wijze van spreken klaar voor de verrijzenis van de Aldi, want de oude panden op het terrein zijn al gesloopt en de lege aanblik noopt tot actie. Met de vestiging van de Aldi op deze locatie wordt de Noordzijde van de Eurowerft volgens het college ‘op een passende wijze afgerond’.

Er is ook urgentie bij het Aldi-concern dat op de huidige stek niet kan uitbreiden. Het pand, waarin de Aldi nu is gevestigd, behoudt weliswaar de centrumbestemming, maar de functieaanduiding 'supermarkt' verdwijnt, waardoor het beschikbaar voor een winkel, maar een supermarkt is uitgesloten.

In het bestemmingsplan is een voorwaardelijke verplichting opgenomen voor de aanleg en instandhouding van een geluidsscherm tussen het perceel van de supermarkt en Nordhornsestraat 14, een beplantingsplan, het inpandig laden en lossen met gesloten deuren van de parkeerplaatsen en het beperkt gebruik van een aantal parkeerplaatsen in de avonduren in verband met geluid.

Deel dit nieuws!