De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Kwestie van landhuis in open groen landschap Wierden speelt weer

Kwestie van landhuis in open groen landschap Wierden speelt weer

WIERDEN -   In een derde poging een woning te laten bouwen op een open ruimte aan de Nijverdalsestraat (over het spoor richting de Blikkert) wil het college van burgemeester en wethouders doet het college van burgemeester en wethouders een poging een meerderheid van de gemeenteraad achter zich te krijgen. De voorlaatste poging was acht jaar geleden en leidde tot veel emotie en commotie.

De gemeenteraad vond de procedure gammel en in strijd met het zowel gemeentelijk beleid over open plekken voor groen. De gemeente kondigde toen al aan dat groen uit de plannen te zullen schrappen om vervolgens een nieuwe poging te doen de kavel voor het beoogde landhuis, nabij de Derde Esweg, toch aan kandidaat-kopers te  verkopen met instemming er een woning op te richten.

Alleen de fracties van VVD en het CDA waren in 2016 voor, maar waren in de minderheid en  zijn dat nog steeds. NEW, ChristenUnie en S+L14 waren tegen de bouw, en laatstgenoemde partij is weer opgegaan in de moederschoot van NEW.  De vraag is alleen of de standpunten nog hetzelfde zijn  dan wel onder druk  (of nieuwe ambtelijke argumenten) toch geen bezwaren meer zien in een landhuis.

 

 

Deel dit nieuws!