De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Politieke rentree van Johannink, het kanon van Lokaal Dinkelland

Politieke rentree van Johannink, het kanon van Lokaal Dinkelland

DINKELLAND – De voormalige leidsman en roerganger van de politieke partij Lokaal Dinkelland keert – naar eigen zeggen volkomen onverwacht – terug in de politieke arena. De politicus uit Noord-Deurningen kwam met een bult voorkeurstemmen terug in het bestuurlijke centrum van de macht. Hij heeft laten weten dat het niet echt zag aankomen, maar er nu het zover is evenmin voor zal weglopen. Dat wil niet zeggen dat hij weer een prominente rol wil spelen, ook geen fractieleider.

De huidige politiek leider Tijkotte is zal de fractie blijven leiden en deswege ook de komende jaren het boegbeeld zijn. Als stemmenkanon pakte de kandidatuur van Johannink op de kieslijst goed uit, zoveel is duidelijk. Na vele jaren van CDA-hegemonie is Lokaal Dinkelland nu weer de grootste partij in de gemeenteraad, al is het verschil klein, precies één zetel. Lokaal Dinkelland heeft acht zetels weten te vergaren, het CDA van de actief bruisende en aanstormende nieuwe leidsman Smellink zeven.

De lijstduwer Johannink, in 2006 een van de oprichters van de partij en in 2014 bewust teruggetreden als kopman omdat ook andere functies die tijd en aandacht eisten en hij voor verjonging is, zegt niet op voldoende voorkeurstemmen voor een zetel hebben gerekend, maar ziet het als opdracht van de kiezers om de plek wél in te nemen. Wat volgens hem niet wil zeggen dat hij de volle termijn zal uitzitten; hij denkt halverwege plaats te maken voor een jongmens met politiek vernuft en ambitie.

 

 

 

Deel dit nieuws!