De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Möllerwerf als animator en stimulator beeldende kunst Hengelo

Möllerwerf als animator en stimulator beeldende kunst Hengelo

HENGELO - In een hal aan de Oude Boekeloseweg bezijden het Twentekanaal te Hengelo is een kunstwerkplaats annex broedplaats De Möllerwerf tot wasdom gekomen. Het betreft en initiatief van de Stichting 074PK, met als dagelijks roerganger op het schip van kunst en cultuur Irma Bruggeman, die ook nachtburgemeester is te Hengelo.

De hal omspant zo’n 350 vierkante meter en de doelstelling is meer samenwerking tussen beeldend kunstenaars, zo’n zeventig in getal, die op hun beurt een financiële bijdrage schokken. Er kan in Möllerwerf robuust werk worden gemaakt en  geëxposeerd. De bedoeling is dat er ook interactie ontstaat tussen beeldend kunstenaars en andere creatieve denkers en doeners.

De stichting 074PK is aanjager en financieel verantwoordelijk voor de gang der dingen in De Möllerwerf. Ze zorgt voor de inkomsten ten gunste van huur en programmering middels subsidies, giften en donaties. Daarbij neemt 074PK de communicatie op zich tussen overheid, verhuurder en kunstenaars. De stichting onderhoudt ook contact met de gemeente.

Het initiatief kan worden beschouwd als vervolg op eerdere al dan niet nog  werkende initiatieven, zoals HeArtpool en meer al dan niet  tijdelijke initiatieven. Een van de laatste concrete daden van de vertrekkende wethouder Van Wakeren van Kunst en Cultuur  was het voorstel om in Hengelo te komen tot een vaste expositieruimte, het achterkleinkind van de roemruchte Dartele Dame.

 

Deel dit nieuws!