De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Vorig college Twenterand regeert over graf heen met jongerenwerk

Vorig college Twenterand regeert over graf heen met jongerenwerk

TWENTERAND – Het is wethouder Paters  van de gemeente Twenterand de afgelopen jaren niet gelukt het jongerenwerk een nieuw impuls te geven door de vier betrokken stichtingen en organisaties te laten samenwerken. Het was vier jaar geleden één de prioriteiten bij het aantreden van het college van burgemeester en wethouders, met een absolute meerderheid van de GBT-fractie.

Het college van burgemeester en wethouders regeert niettemin over zijn graf heen, want heeft recent, in het aanschijn van het aantreden van de nieuwe raad, zonder GBT-meerderheid, besloten dat college over uiterlijk een jaar een besluit moet nemen over de keuze voor een opdracht of subsidie aan één organisatie bij het jongerenwerk vanaf 1 maart 2023. En dus toch één organisatie.

De huidige subsidies van de organisaties Reflection, Stichting Jongerenwerk Den Ham, Incluzio Uitvoering en Stichting ZorgSaam Twenterand worden per 1 maart 2023 stopgezet, al kunnen die organisaties daar te gelegener tijd wel bezwaar tegen maken. En dan is het aan de nieuwe gemeenteraad om die mogelijke bezwaren te beoordelen. Het zal  zeker een zwaar punt zijn bij de formatie.

 

Deel dit nieuws!