De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Wethouder van ChristenUnie in Almelo wordt er nu directeur

Wethouder van ChristenUnie in Almelo wordt er nu directeur

ALMELO – Voor een meerderheid van een coalitie lijkt de ChristenUnie in Almelo niet meer nodig, maar voor wethouder Langius van deze partij houdt het in de stad niet op, want hij krijgt ten stadhuize een directiefunctie. Hij heeft per direct zijn ontslag als schepen ingediend en is, het kan verkeren, zo ongeveer in één ademtocht topambtenaar der gemeente Almelo geworden.

Langius stopt als wethouder en is vanaf vandaag adjunct-directeur programma’s en stadsontwikkeling Almelo adjunct-directeur programma’s en stadsontwikkeling bij de gemeente Almelo. Hij was sinds januari 2016 (na de collegecrisis vanwege de 'coup' van VVD/D66 om wethouder Van Marle weg te sturen), wethouder van Almelo namens de ChristenUnie. Daarvoor was hij acht jaar wethouder te Assen en nu wordt hij onder manager bij de Dienst Uitvoering Onderwijs. De ambtelijke organisatie van de gemeente Almelo was al geruime tijd op zoek naar een adjunct-directeur programma’s en stadsontwikkeling, kennelijk vergeefs.

Het gemeentebestuur laat weten dat ondanks eerdere wervingsprocedures  zich tot op heen geen benoembare kandidaat aandiende voor de topfunctie. Volgens burgemeester Gerritsen van Almelo is het ‘een niet heel gebruikelijke maar mooie stap’. Overigens heeft het gezin Langius besloten terug te keren naar het Drenthe om zich daar metterwoon te vestigen.

Deel dit nieuws!