De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Van Abbema niet terug in nieuw college gemeente Twenterand

Van Abbema niet terug in nieuw college gemeente Twenterand

DEN HAM – Het is nog maar de vraag of de ChristenUnie in de gemeente Twenterand opnieuw een coalitie met GBT gaat vormen, maar zeker is dat wethouder Van Abbema er geen deel van zal uitmaken. Ze laat in een eigen persbericht weten dat ze ‘een nieuwe uitdaging’ hoopt te vinden. Overigens is de ChristenUnie ook niet de eerste keuze van GBT in de formatie.  Wel neemt Van Abbema als de nummer één op de lijst van de ChristenUnie zitting in de gemeenteraad.

Van Abbema werd in 2007 wethouder toen de ChristenUnie een tweede termijn voor wethouder Lambers onwenselijk vond. In 2010 werd ze geroepen tot het lidmaatschap van Provinciale Staten. Ze was zelfs nadrukkelijk in beeld als gedeputeerde, maar dat stuitte op weerstand bij de SGP, die geen vrouw in het dagelijks bestuur wenste. Aan die move van de SGP heeft de gedeputeerde Boerman van de ChristenUnie zijn baan te danken.

Van Abbema werd statenlid, maar in 2016 dong Twenterand opnieuw naar haar gunsten, nu als tussentijds opvolger van wethouder Oudendijk, die als ondernemer stukliep op de ambtelijke cultuur ten gemeentehuize. Van Abbema kon daar beter mee overweg. Ze was de eerste vrouw als wethouder aan het Manitobaplein te Vriezenveen, eerst in de zogenoemde 3C-coalitie en de afgelopen vier jaar onder het juk van de GBT-hegemonie. Het liep bovendien steeds stroever in de coalitie.

Deel dit nieuws!