De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • NEW wil als grootste fractie Wierden experiment raadsprogramma

NEW wil als grootste fractie Wierden experiment raadsprogramma

WIERDEN/ENTER - Als grootste fractie in de gemeenteraad van Wierden heeft de lokale partij Nieuw Enter Wierden vanavond voorgesteld om in plaats van aan de hand van een coalitieprogramma de komende vier jaar een raadsprogramma als leidraad te nemen. Dat voorstel hebben de andere fracties nu in beraad.

Alle raadsfracties gaven op verzoek van NEW aan hoe ze tegen de uitkomst van de verkiezingen aankijken, hoe ze die interpreteren en wat de implicaties zouden moeten zijn. NEW deed het voorstel om gezamenlijk te verkennen of er vernieuwende vormen van samenwerking mogelijk zijn, vervat in een raadsakkoord.

Een raadsakkoord biedt kansen om als raad samen op te trekken bij belangrijke dossiers, maar kent ook nadelen, zeg maar dunne soep Om hier een standpunt over in te kunnen nemen, hebben alle partijen zich bereid verklaard om op korte termijn de gemeenteraad te laten informeren over deze nieuwe werkvormen.

Aan de hand deze informatiesessie zal worden bepaald hoe het formatieproces vervolgd wordt en zal een opdracht voor een informateur worden geformuleerd.

Deel dit nieuws!